myself

aku eyda ..
jemputlah masuk ke dunia aku ,
di mana hitam dan putihnya tak berapa jelas ..
mungkin hanya lepas tu , korang akan faham macam mana rasanya berda di dunia aku ..
dunia KELABU (:

eyyi <3
Animated  Sparkly Love Heart

Tuesday, 6 September 2011

dilema :(

cerita ni bermula pada 1/9/2011, pada hari khamis ,,
aku ade gaduh ngn pkwe aku coz ade owang ckp dye ade gurls lain kat tempat kje dye,,
aku gaduh kuat sgt ngn dye sbb aku rasa cm di perbodohkan,,

ptg 2 aku adew g pantai ngn family aku,,
mse 2 aku still dlm mood gaduh :(
.so maghrib 2 pkwe aku adew msj aku and dye ckp dye adew kat depan skolah mnengah aku,,
ake xcye and aku ingat dye just sje nk uji aku,,
but btoll,,, dye btol2 adew kat depan skolah aku 2,,
dye dtg klantan coz smata2 nk membuktikan pda aku yg dye xcurang and dye just adew aku jer ,,
aku terkejut sgt2 coz aku btol2 xsangka dye sggp dtg ,,
and aku xthu nk ckp mcm mne kat ibu and abah aku,,

so aku terpksa jugak bgtau kat ibu aku,,
so ibu aku ckp bleyh jmpe dye kjp tp ibu aku join skali jmpe dye,,
aku stuju jer,,
mse jmpe 2 ibu aku ok jer ngn pkwe aku ,,, ibu aku ckp kat pkwe aku yg dye xleyy nk benarkn dye tdo umah aku coz tkt owang kg pndg serong,,
pkwe aku paham and my mum adew ajak dye dtg umah ary sbtu coz akak aku nk tunang ,,

ary tunang 2 umi aku adew suh dye dtg awai sbb nk suh tlg msk,,
kul 11 dye smpai umah but aku zbg dye masak sbb dye msti pnt ,,,
dye lepak kg aku smpai kul 4.30 ptg,,
kwn dye pegi kb so dye terpkse tggu kwn dye dtg amik dye,,
abah aku ajak dye tggu kat umah aku kat machang,,
dlm kul 6 kwn dye smpai and dye blah,,

mlm 2 aku bertolak tol blk kL ,,
but abg ipar aku singgah kat bari, terengganu,,
so terpksa bertolak pg esoknyer,,

bile smpai kL ,, mak aku adew msj aku mcm2,,
ibu aku ckp aku dah bnyak berubah ,,
and dye suh aku kurangkn msj n gayut ngn pkwe aku 2,,
dye ckp blaja dlu and bru leyh pk hal2 cinta,,
aku bleyh trima ape yg dye nasihat 2 ,,
but aku xleyh trima ble dye suh aku putuskn ubungn aku ngn pkwe aku 2 coz dye ckp dye dpt tngok aku ngn pkwe 2 xkn bhgia,,
dye ckp dye xsuke pkwe aku,,
dye ckp smua family2 aku yg lain ckp aku main sapu jer cari pkwe,,
kire aku nieyh xmemilih la nk cari pkwe,,
aku terkilan sgt2 sbb dye ckp pkwe aku mcm 2,,

ibu aku duk msj jer ckp sal hal 2 tp aku xreply ponn,,
aku diam,, aku terkedu sgt2,,
xthu nk ckp ape n xthu nk jwp aper,,
aku xder jawapan tok smua 2 ,,
aku buntu sgt2,,
aku xthu ape ptt aku buat ,,
 td baru ibu aku col ag ckp sal hal yg sme ..
dye ckp laki 2 xsepadn ngn aku,,
dye ckp aku bleyh cari pkwe yg lagi bgs dari dye,, dye bkn yg terbaik tok aku,,
family aku xsuke dye sbb dye cheff ker  ???
sbb dye dah berumur ??
aku xthu ape sbb dyeowang xsuke !
mak aku suh jarakkn diri dari laki 2,,
but aku xbleyh nk pk ape2 skag2..
tolong la paham aku,,
tolong laaaa,,
aku bkn bdk2 lg yg xleyh pk mne baik n buruk,,,
:(

2 comments:

  1. xde pe yg tyha boley ckp,, tp bg pndpt tyha lha kn, lao btol ayie ley jge dyah,, dyah truskn aje,, bb lelaki yg da brumur ni da boley pkir scre mtang,, sstgh je pon lao ade yg xmatang,, lao dyah syg dye,, aty dyah ley time dye,, bek dyah jge dye baek2,, jgn pkir ag sal ibubapa sbb ni tuk future dyah,, kapel snyap2 pon boley,, tp mksud tyha bkn nk belakangkn parents dyah lha,, cme pndpt lha .

    ReplyDelete
  2. dayah pon pk bnda yg sme tyha,, adoi,, susah cm ni un,, umm,,

    ReplyDelete