myself

aku eyda ..
jemputlah masuk ke dunia aku ,
di mana hitam dan putihnya tak berapa jelas ..
mungkin hanya lepas tu , korang akan faham macam mana rasanya berda di dunia aku ..
dunia KELABU (:

eyyi <3
Animated  Sparkly Love Heart

Sunday, 30 October 2011

missmyaishteru :)

rndu sgt2 kat sweet heart aku , , 
da lame xjmpe , , 
nnt dah nk cuti exam dah sbulan lebih , , 
lg la xleyh aku nk jmpe dye , , 
muucuxx , , syg nk mucuxx , , ( gedix ek ? peduli ape aku )
hahaha , , 
jom tengok2 pic hunnybunny aku sorang nieyhh ! B

just for u honeyymucuxx <3

 tengah sebok tengok peta ke titiwangsa , , 
maklumlah , mane la biasa guna lrt , , 
biasanyer naik krete jer , , 
hahaha , , tp bile dah kenal aku , , 
aku ajar dye naik lrt lakk !
 menunggu dan teruss menunggu ^__^
muke garang jer yunk , , 
nk marah spe 2 ek ? hehe
 relex la bro , , 
awal ag nieyhhh , , 
kita date dlu ek :)
 ececece , , pandang jugak akhirnyerr buah aty syg nieyhh , , 

my sweety-sweety heart ! xOxO

lagi 1 ary aku akn menduduki peperiksaan for semester 1 , ,
slama 6 ary aku akn exam , , 
1 , 2 , 11 , 14 , 15 ,16 aribulan 11 , , 
aku arap dpt jwp exm ngn sempurna n TERBAIK ! 
dah abis exam nieyhh , , 
aku akn cuti sem slama sbulan lebih ,,,
wau lamanya ,,
ape nk wat pon aku xthu , ,
so bermakna selama 2 jugak aku xjmpe membe2 aku , , 
and sudah semestinya aku akn merindui rakan2 skelas aku , , 
di sini adew beberapa kepingan gmbr yg aku sertakan,,
gmbr beberapa orang klass mate aku , , 
hehehe ^___^

gambar from budak section 1.1 kos Human Resources Management AB107, ,

 ni best friend aku , , tyra , shira , eLL
 ni bukan scandaL ok , , 
tapi teman rapat , , 
suke sgt gado2 ngn dye , , 
dye yg paling becox dlm class , , 
tyra jgn mara ya ! 
 gmbr ni affin yg amik :)
aku , wan , ain and haffiz yg menyebok :DDD
diorang ni hero malaya in my class , , 
hehe , , amir n peoz ( fairuz )
aku suke yg kai bju biru 2 , , ( haha , xde la sje2 jer ) 
 ni bukan pasangn suami isteri , , 
juga bukan pasangan kekasih ,,
kami teman tapi mesra ! .
affin yg becoxx and always tlg bdk2 kls , , 
segaknyerr , , wan dikelilingi hiro2 kita !
firr , peoz and matt ! 
 eyda and affin :)
my besttiz , , sophia orang perak na !
HAHA , , with my scandaL , ,

saya sayang awak :)

aku syg dye sgt2 , , 
dye slalu je wat aku appy , , 
wlaupon kdg2 dye wat aku marah tp dye akan pujuk aku blk,,
dah 5 bulan hubungn aku ngn dye tp aku xpnh rse bosn ngn dye , , 
aku semakin hari smakin syg kat dye , , 
thanks baby sbb slalu wat syg rse bhgia,,
sgala kngan kita 2 syg xpnh pon lupe b , ,
baby sntiasa d hati syg , , 
mucuxx-mucuxx ! 

my mucux yg bagi , , 
wlaupon aku dah gtau dye yg aku dah bnyk jam, but dye still belikan tok aku jugak , , 
degill my mucuxx 
 bulu pelepah besi 2 bkn gelang ok but keychain hp , , 
keychain ni my mucux adew satu and aku adew satu , , 
but my mucux punyer wane itamm , , 
hehehe :))))


thanks mucuxx ! 
mucux aku slalu pesan suh kai jam ni ,,,
sbb suh slalu ingt dye ^___^ 
syg mucuxx sgt2 , , 

thanks my frenz :)

thanks tyra n family ko sbb dah bagi aku tompang umah ko sminggu , , 
aku appy sgt2 duk umah ko,,
mak ko baik jerrr,,
ag pon aku dah anggap family ko cm family aku jugak,,
mak ko pon baikk jer ngn aku,,
thanks sgt2 sbb dah menyusahkn korang ek,,
ape2 pon aku appy sgt2,,

 kat CONEPIZZA :)
 kat umah spupu tyra = nana
 tyra yg gila cmera !
 promote bju baru beli ! 
hahaha , , mengamok nk bju yg sma ngn aku n sophia jugak,,
akhirnyerr dptt ! 
( suke la 2 )
 aku pon tompang skaki bergamabr , , 
alah maklum lah , , 
aku pon gila cmare jugak :D
 nieyh kat kdai steamboat sunway:)
best sgt2 , , 
makan smpai lebamm , , 
with tyra , mak dye n adik nyerr ^_^
selepas selesai mnikmati steamboat ^__^



<3 hati suka <3

Friday, 28 October 2011

saya sayang malaysia

haha,,
baru rse nk post sal ni plk,,
sbb bosan nyer pasai so aku post ler ,,
sbgai anak malaysia,,
aku bangga sgt2 di lahirkn di sini,,
malaysia negara yg penuh dgn keharmonian,,
wlaupon kadangkalaa kemajuan menyebabkn berlakunya pepecahan,,
hahaha , , 
( ape yg aku mngarut ni )
sory,, aku xpndai nk berpuisi2 ni,,
wlaupon aku skolh dlu amik plajaran SASTERA , ,
tp aku buknlah sasterawan yg berjaya !
hahahaha 
jom cuci2 mata tengok gambar aku n kawan aku yg semangat sygkn malaysia,,
rse bngga plk bile mcm nieyh,, hahahah 










comey x kami ?
ape2 pon yg korang nk cakap , kami thu yg kami mmg comeyy ,,( prasan jap )
first kai bju ni jln2 at shopping complex at TS rsa malu sgt,,
malu sbb aku n kwn aku ni jer yg kai bju ni,,
cm smangt sgt jerr,,
time jln2 dlm TS 2 adew jugak yg tegur kami n jerit MALAYSIA BOLEH !
hahaha , , hapy sgt2 time nieyh ,, 
malu bercmpur bangga tersemat di hati aku ^___^

sy minat and gilekn mereka !

aku suke n minat diorang sgt2 , , 
auww bestnyer lau dpt jmpe diorang un ,,
adoii besarnyer angan2 , , ( hehehe )












^....^

kat blog ni je aku boleyh luahkn ape yg terbuku kat at aku ni,,
aku puas bile aku lepaskn sgalanya kat sni,,
sbb blog ni xpnh ponn jemu mngadap muke aku yg penuh dgn mslh ,,
ape yg aku alami ,,, 
ape yg aku lalui,,
susah senang kisah aku smua tercatit kat sni,,
aku dah xde spe2 lg tok aku luahkn sebak di hati,,
thanks my blog sbb sudi menjadi teman setia aku :(

manusia dan karenahnye :(

aku bkk story ni sbb aku dah terlmpau knl bnyk sgt jenis manusia,,
berbeza manusia dan juga caranya,,
aku bkn nk kutuk sape2,,
just ape yg aku pnh alami n lalui,,

aku ada sorang kawan ,,
bg aku dye kwn baik aku,,
temph perkenalan x mnjdi mslh pd kami,,
lama mahupun awal,,
aku syg dye sgt2,,
sbgai kwn aku nk dye susah sng ngn aku,,
aku sanggup lakukn ape je tok kwn aku ni,, 
aku xnk la sebut sape nme kwn aku ni coz aku xnk nnt dye trase at,,

umm,,, aku bukak cite ni sbb aku rse aku dah terlmpau sedih ngn prangai dye,,
time dye susah aku slalu ade ngn dye ,,
dye sakit kerr,, ade mslh ker,, 
aku nk lau dye susah aku sntiasa ade ngn dye,,
aku xnk nnt dye pk aku ni bkn jenis yg take care sal dye,,

but ape yg plg aku trase at bile,,
dye slalu pulaukn aku,,
dye wat seolah2 aku ni xwujud pon di sisi dye,,
mungkin kdg2 lawak jenaka aku yg bodoh ni membuatkn kau menyamph dgn aku,,
tp kau pon sdia maklum aku mmg mcm ni,,
aku mc ni pon abb aku nk kau sntiasa happy bile dgn aku,,
aku cube tok fahami kau,, 
tp npe kau xpnh nk cube tok fahami aku ? 

bile kau ade mslh aku akn tnye kau ,,
kau npe weh ? kau ok ker ?
tp bile aku dlm susah ade kau nk tnye aku ?
mmg aku xnafikn kau ada tolong aku dlm susah,,
kau bkn xpenah bntu aku,,
kau tau x ?
cre kau jugak membuatkn aku terasa ?
bile aku bercakap kau suka sgt tengking aku ,, 
seolah2 aku ni xpnh betol ,,
susah sgt ke kau nk ckp leklok ngn aku ?
susah sgt ke au nk wat cm ne aku wat ngn kau ?

lau kau adew mslh spe yg ade ngn kau ?
aku snggup lakukn ape je untuk orang yg aku syg,,
kau pon thu yg aku xkn boleyh mengasari orang yg aku syg ,,
aku lemah dgn orang yg aku syg .,,
mungkin sbb kau tau kelemahan aku ker,kau sewenang2 hati tok buat ape jer kat aku ?

sape aku pada kau weh ?
kawan ker aku pada kau ?
benci sgt ke kau kat aku ?
jijik sgt ke kau ade kawan cm aku ni ? 



Wednesday, 26 October 2011

jauh di sudut hati :(

ibu ,,
jauh di sudut hati dayah skang,,dyh amat terseksa ,,
dyh trluka,, dyh sedih sgt2 ibu,,,
jauh dlm sudut hati dayh ni bnyk tersimpn seribu penderitaan ,,
dyh tkt nk luahkn smua ni pada ibu ,,
dyh tkt ibu terluka ,,
dyh tkt ibu kecewa,,
dyh xnk ape yg bakal dyh katakn akn menguriskn hati ibu,,
jauh disudut hati dayh,,dyh nk ibu tau ape yg terbuku dihati dayah slama ni ,,

ibu dyh bkn nk berniat nk kurang hajar,
dyh kdg2 xpaham ngn kluarga kita bu,,
dyh kdg2 sedih dgn cara kluarga kita,,
dyh lau bleyh nk kluarga kita ni jd kluarga yg bhgia ,, 
dyh nk ibu n abh sntisa phm dyh,,

dyh xthu mcm ne nj jelasknn,,
dyh terseksa idop dlm keadaan mcm ni,,
dyh bleyhh tipu orang lain dgn raut wajah dyhh sekarang,,
dengn senyumann,, gelak ketawa,,
tp hati dayah sakit bu,,
hati dyh xtenang,,, hati dayah sakit ! 

dyh dah cube wat yg terbaik tok family kita tp npe abh xpenah nk brubah bu ?
smpai bile dyh nk idop dlm keadaan mcm ni,,
dyh bkn xnk tlg bu,,
tp dyh xbrani nk msuk cmpur dlm urusn ni ibu,,
dyh xnk nnt ade yg terluka bile dyh masuk cmpur,,
dyh xnk lukakn hati sape2 ,,
dyh xbleyh nk hadapi smua ni sorang2,,
dyh xthu nk ngadu kat sape bu,, 
dayah sunyi,,
dyh treseksa,,
dyh nk idop yg bhgia ngn ibu n abh,, dyh nk kita happy,,
dyh dah penat idop dlm mslh bu,,
smpai bile kita nk idop cm ni,,

dyh kagum ngn siffat ibu,,
bg dyh ibu adalh perempuan yg paling kuat,,
xpenah putus asa,,ape yg ibu wt msti tok kbaikn dyh,,
tp npe abh 

................................................................................. ?

Sunday, 23 October 2011

mengimbau kembalii , ,, , , , , ,

saat2 dimana aku kurus n comot dlu mmg best,,
tp skg berat badan asyikk naikk jer,,,
adoii,, ape nk buat nieyhh ,,
nk kne diet ker ? ahh msti xjd punyerr,,
hehehe , , miss+miss+miss






Saturday, 15 October 2011

friends ships never end !







 eyda sayang kamu sgt2 tau , , 
i hope kita akn stay kwn untill bile2 jerrr,,
nnt dah duk umahh KiTA ,,
kita masakk puass22 and have funn puass22 ,,