myself

aku eyda ..
jemputlah masuk ke dunia aku ,
di mana hitam dan putihnya tak berapa jelas ..
mungkin hanya lepas tu , korang akan faham macam mana rasanya berda di dunia aku ..
dunia KELABU (:

eyyi <3
Animated  Sparkly Love Heart

Saturday, 24 September 2011

mengimbau kenangan lalu , ,

rindu sgt2 saat aku bekerja di HERITAGE HOTEL,,
saat dimana aku amik order , angkat pinggan , gelak2 ngn staff2 lain,,
rndu ngn smua staff2 heritage,,
rndu kat man,kak yanie,kak yantie,ieha,ijey,nal,bob,syiraa,santosh,guna,uncle,chef yus,
and rmai lg,,
rndu yg teramat2 sgt kt diorang ,,
skg dah rmai staff2 dah xkje kat stu lg,,
adew yg blk ke negeri masing2,,
adew yg sambung blaja,,
adew yg kje ,,
umm,,rndu sgt2,,
klau la mse boleyh diputar kembali,,
alangkah bhgia nyer aku,,

 rehat time , , posing dlu :)
 santosh yg bajet encem,, suke amik gmbr gile2,, :P
 man , , hehe :)
 at bar , , hehe
 pegangg jer,, ok :)
 ari terakhir berada di heritage,, :(
ni larhhhh tempat kerja aku ,,
comey unn ,,
di waktu malam  !

Friday, 23 September 2011

sy dah,anda bila lg ?

tanggal 21/09/2011
aku mnjadi seorang yg sgt brani ,,
hahaha,,  ntah la naper aku bleyh brani sgt2,,
and something happen when i do it ,,
adoii,, malu2 ,,
i will tell u when u see my pic first ,,
hehehe




first aku derma darah aku ikut tgn kanan,,
but nurse 2 cakap darah aku ada darah beku,, so xdapat nk guna darah aku yg tangn kanan,,
so terpaksa la dye amik darah aku yg belah kiri,,
adoii,,skt sgt2 sbb terpksa cucuk dua kali,,
and bile dah setel, 
akak yg nak uruskan pasal sijil derma darah aku 2 ade mntk kad merah yg doktor bg 2,,
and mse 2 jugak la kad 2 ada ngn my frenz SOPHIA ,,
and aku pon p la mntk kad 2,,
smpai jer aku kat sophia,ell, and tyra,,
aku adew bgtau diorang yg aku rase loya and pening2,,
so diorang suh aku duduk atas krusi dlu,,
mse aku nk duduk 2 ,, aku dah rse cm aku tdo jer,,
upe2 nyer bile aku sedar aku dah terbaring kat lantai kolej,,
rupe2 nyer aku pitamm ,,
and doktor 2 cakap muka aku putih like paper,,
adoii,, malu sgt2 sbb terbaring kat atas lantai and rmai orang yg tengok aku,,
aku pon rse pelik mse aku bangun dari tidur 2 sbb aku terbaring,,
aku xthu apew2 ,,
hehehe,, and doktor 2 adew cheak blood pressure aku 2 ,,
dye cakap xdapat nk kesannn,,
dye suh aku duk baring dlu and adew yg kipasknn,,
dah lame aku baring 2 baru la ok ,,
umm,,, malu yg amat sgt,,
hahaha,,
but aku happy sbb aku dah brani tok derma darah,,
sblom ni tengok orang kne cucuk pon aku takut,,
and for your information darah aku JENIS B !
ape yg penting IKHLAS tau bile menderma bkn kerana terpaksa ,,
sekiann ,,,,,

Thursday, 22 September 2011

raya sakann :)

sory baru dapat upload pic raya ,, 
sblom nieyh xleyh nak upload coz leppy rosakk,, 
hemm,, jomm tengok2 my pic ngn family pd hary rya , , 

ni eku eyda :)
ni adeq aku bina 
me with my sis 
eyda+kak linda+murniey
eyda+kak linda+murniey+kak ngah
me with kak lin,my ibu,kak muniey and kak ngah


my lovly family


with my brother farid !

miss my private mann :(

 pd hary raya ke-5,, at my hometown,,

my lovly bf at first aid day,,

Tuesday, 6 September 2011

dilema :(

cerita ni bermula pada 1/9/2011, pada hari khamis ,,
aku ade gaduh ngn pkwe aku coz ade owang ckp dye ade gurls lain kat tempat kje dye,,
aku gaduh kuat sgt ngn dye sbb aku rasa cm di perbodohkan,,

ptg 2 aku adew g pantai ngn family aku,,
mse 2 aku still dlm mood gaduh :(
.so maghrib 2 pkwe aku adew msj aku and dye ckp dye adew kat depan skolah mnengah aku,,
ake xcye and aku ingat dye just sje nk uji aku,,
but btoll,,, dye btol2 adew kat depan skolah aku 2,,
dye dtg klantan coz smata2 nk membuktikan pda aku yg dye xcurang and dye just adew aku jer ,,
aku terkejut sgt2 coz aku btol2 xsangka dye sggp dtg ,,
and aku xthu nk ckp mcm mne kat ibu and abah aku,,

so aku terpksa jugak bgtau kat ibu aku,,
so ibu aku ckp bleyh jmpe dye kjp tp ibu aku join skali jmpe dye,,
aku stuju jer,,
mse jmpe 2 ibu aku ok jer ngn pkwe aku ,,, ibu aku ckp kat pkwe aku yg dye xleyy nk benarkn dye tdo umah aku coz tkt owang kg pndg serong,,
pkwe aku paham and my mum adew ajak dye dtg umah ary sbtu coz akak aku nk tunang ,,

ary tunang 2 umi aku adew suh dye dtg awai sbb nk suh tlg msk,,
kul 11 dye smpai umah but aku zbg dye masak sbb dye msti pnt ,,,
dye lepak kg aku smpai kul 4.30 ptg,,
kwn dye pegi kb so dye terpkse tggu kwn dye dtg amik dye,,
abah aku ajak dye tggu kat umah aku kat machang,,
dlm kul 6 kwn dye smpai and dye blah,,

mlm 2 aku bertolak tol blk kL ,,
but abg ipar aku singgah kat bari, terengganu,,
so terpksa bertolak pg esoknyer,,

bile smpai kL ,, mak aku adew msj aku mcm2,,
ibu aku ckp aku dah bnyak berubah ,,
and dye suh aku kurangkn msj n gayut ngn pkwe aku 2,,
dye ckp blaja dlu and bru leyh pk hal2 cinta,,
aku bleyh trima ape yg dye nasihat 2 ,,
but aku xleyh trima ble dye suh aku putuskn ubungn aku ngn pkwe aku 2 coz dye ckp dye dpt tngok aku ngn pkwe 2 xkn bhgia,,
dye ckp dye xsuke pkwe aku,,
dye ckp smua family2 aku yg lain ckp aku main sapu jer cari pkwe,,
kire aku nieyh xmemilih la nk cari pkwe,,
aku terkilan sgt2 sbb dye ckp pkwe aku mcm 2,,

ibu aku duk msj jer ckp sal hal 2 tp aku xreply ponn,,
aku diam,, aku terkedu sgt2,,
xthu nk ckp ape n xthu nk jwp aper,,
aku xder jawapan tok smua 2 ,,
aku buntu sgt2,,
aku xthu ape ptt aku buat ,,
 td baru ibu aku col ag ckp sal hal yg sme ..
dye ckp laki 2 xsepadn ngn aku,,
dye ckp aku bleyh cari pkwe yg lagi bgs dari dye,, dye bkn yg terbaik tok aku,,
family aku xsuke dye sbb dye cheff ker  ???
sbb dye dah berumur ??
aku xthu ape sbb dyeowang xsuke !
mak aku suh jarakkn diri dari laki 2,,
but aku xbleyh nk pk ape2 skag2..
tolong la paham aku,,
tolong laaaa,,
aku bkn bdk2 lg yg xleyh pk mne baik n buruk,,,
:(