myself

aku eyda ..
jemputlah masuk ke dunia aku ,
di mana hitam dan putihnya tak berapa jelas ..
mungkin hanya lepas tu , korang akan faham macam mana rasanya berda di dunia aku ..
dunia KELABU (:

eyyi <3
Animated  Sparkly Love Heart

Saturday, 30 July 2011

adeq,akak,abg

 NOR ASHA MAMUHAFFNIE (26 THN )
 MOHD RAFFIQ (24 THN )
 MOHD ADE AMAR SHAH (22 THN)
 NURUL AMANINA (21 THN )
 MOHD FARID SHAH (20 THN)
MOHD HANIFF (18 THN)

 RABIATUL NADHIRAH (16 THN )
 NUR SUZANA SHAHIRAH (14 THN )
NUR RIFNIEY NADIA (7 THN )



MY LOVLY SIS N BRO ~~~~

my life ;)



bju merah (maznah bt ab manaf@ismail)-IBU
bju blue&black (zalani b mohamed)-ABAH
&
bju cream (muhammad b mat junoh)-ABAH-(KANDUNG)
tudung merah (che saloma bt ab manaf@ismail)-UMI-(KANDUNG)


merakalah yg telah membesarkan aku dari kecil untill now ,,
ceritanyer bermula bila aku berumur 1 tahun,,
aku adew adeq laki yg beza 1 tahun dari aku,, 
and than aku mase kecik2 sowang yg sgt naKaL !
so my mum dlm pantan xlrat nk jge akuh,,
that why ler dye bg mak cik aku nieyh jage akuh,,
lg pon mak cik aku nieyh xdee anak !,
first2 tu mmg nk jge kjp je smpai lps mak aku pantang,
tp aku xnk duk ngn 'umi' aku tu,,

adeq bradeq akuh rmai sgt sbenarnyer ,,
aku ade abg 3,akak 2, adeq 4,, smuanyer 10 ,,

tp disebabkan aku xmo duduk ngn umi aku tur,,
so mak cik n pak cik aku bela aku ,,
untill now,,
so aku ank tunggal lar ~~

diowang yg tanggung perbelanjaan harian aku,,
pakai,minum,tmpt tnggl,skolah,,
diowang smua yg urus,,
mak ayah kandung aku xcmpur tangan !!
aku happy dpt ibu and abah,,
wlaupon diowang bkn mak bapak kndg aku,,
tp bg aku merekalah ibu n ayah kndg akuh,, 


MERAKALAH YG TELAH MEMBESARKAN AKUH ! 
INSAN YG TERAMAT2 BERMAKNA DLM LIFE AKUH ! 
YG BNYK BERKORBAN UNTUK AKUH ~~


puasa 2011 ?

`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥♥


terpakse berpuasa tnpa my mum and my dad ~~
so sad,, urmm,, 
miss u ibu and abah ,, 


Friday, 29 July 2011

frens will last forever !


 eyda,ros,anna
 eyda,tyra
 ros,eyda,sophia
 tyra,eyda,ros
sheerin,eyda


sesekali jd lah kwn yg mendengar dari hanya yg bercerita ,
ambillah masa untuk memahami hati n prasaan shbt ,
krana dye juga seorang manusia , 
dye juga ade rasa takut,rase bimbang,sedih n kecewa ,
dye juga ada kelemahan and dye juga perluan kwn untuk kekuatan ,
jadilah kita kwannyer i2 ,
kita slalu lihat dye ketawa tp mungkin sbenarnya dye xstabah yg kita sngka,
disebalik senyuman itu,mungkin bnyk cerita sedih,
yg ingin di luahkan ,
di sebalik ketenangannyer mungkin tersimpan kekalutan,
kita tidak thu,,,, tp jika kita cuba jd shbt sperti dye,
MUNGKIN KITA AKAN TAHU ! <3


P/S : A TRUE FRENZ IS SOMEONE WHO REACHES FOR YOUR HAND AND THOUCES YOUR HEART .......          

kami :(

 dilla,tyra,sophia,eyda,lysaa,mimie
 ell,eyda,tyra,ros,syira,sophia
anna,ros,tyra,ell,eyda

dlu persahabatan kami antara yg paling top skali,,
kami dalam stu umah ni smua nyer gila2,,
mne2 nk pegi msti g rmai2 punyer,,
best sgt2 time 2,, 
aku ase cm bersyukur sgt2 dapat fwenz stu umah cm diownag,,
dlm msa 1 bulan kami mngenali hati budi msg2,,

slepas sbulan lamenyer perkenalan kami,,
aku rsekan yg kami xlg cm dlu2,,
smua cm dah wat haluan msg2,,
aku kdg2 rase sunyi sgt2 kat umah nieyh,,,
xcm dlu lg,,

npe msti cm nieyh,,,
aku ingt persahabatn kitaowng akn kekal appy2,,
but sbulan jer yg kekal,,
skg pantang cakap lebih2 msti nk tengking2,,
npe msti cm nieyh ?

aku xmo cm nieyh,,
aku nk cm first2 aku dtg sni,,
tyra yg aku mula2 knl dlu,,
ros aku mula2 rapat dlu,,
sophia yg slalu mnsihati kitaowng,
yin yg slalu bertnggungjawab atas smua hal alam umah ni,,
lysa yg slalu wat aku tersenyum,,

smua 2 dah ilang,,
smua dah leka ngn sikap masing2,,
slalu je nk gaduh2,,,
slalu jer ade yg xpuas aty,,

ell aku bkn sngaja nk tengking ko mse netball awi 2,,
tp aku just trasa ngn ko,,
ko wat aku cm kuli ko,,
wat aku cm xde prasaan ,,
ko pk nk lepas kojer,,
ko xpk aku snggp tipu lecture sbb nk bela ko ! 

aku mngharapkn kowang2 cm dlu2 blk,,,
aku kat sni dah xde owang lain ag slain kowang smua,,
so plezz jgn cm  nieyh kwn2 ku !
pertahankn kata2 mu dlu,,
yg kita kwan yg plg top at desasiswi nieyh ~~

maafkan akuh !

Tuesday, 26 July 2011

himm

 MOHD SUKRI B SAIDIN
dye insan yg teramat2 aku cintai , , 
hanye dye pemberi kekuatan untuk aku, , 
27/5/2011 tarikh di mana aku dan dye mnjdi spasang kekasih,,
aku mnjdi slh sowang insan yg bahagia di dunia ni , , 
aku teramat2 mncintai dirinya,,
bg aku rupa paras,harta,pangkat n darjat xpenting,,
yg penting ketulusan n kejujuran hati nurani dye,,
ape pon halangn and cobaan yg bakal menimpa,,
akan aku hadapinya dengan hati yg tabah,,
cinta and syg aku akan tetap pd dirinya smpai ke akhir hayat,,

kdg2 aku terfikir ape yg istimewanya dye smpai aku terlalu cinta dye ?
knpe aku terlapau sygkan dye ?
sehinggakan aku sanggup berubah untuk mnjdi seowang yg setia ! 
walhal aku xpernah pon ade niat dihati untuk setia,,
aku xpenah ade kepercayaan untuk seowng yg bernama LELAKI ~
tp setelah khdiran dye dlm idopku,, 
aku mula berubah,, bg aku dye adalah segalanya,,

b,, ketahuilah bhwa hnya b di hati syg,,
hanya b satu2 nya insan yg bertahta di hati syg,,
tiada dua dan tiga nya ,,
HANYA B je,,

YA-ALLAH berkatilah hubungan kami ini,,
AMIN ~~